ΜΜΕ

Νίκος Τόσκας: Η χώρα μας πιέζει για να διατηρηθούν στην Ευρώπη οι κανόνες του ανθρωπισμού

«Έχει κλείσει με ανώδυνο τρόπο η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων», τόνισε ο κ. Τόσκας, αναφερόμενος στην επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη, διευκρινίζοντας πως οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται στους φράχτες πρέπει να τους προστατεύσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την σύγκληση της διάσκεψης κάποιων Βαλκανικών χωρών στην Βιέννη, προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές προς την Κεντρική Ευρώπη, ο κ Τόσκας είπε ότι «υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους πέρα από κάθε θεσμοθετημένο πλαίσιο», καταλογίζοντας τους έλλειμμα δημοκρατίας.

«Από τη δική μας πλευρά οι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, ενώ χώρες των Βαλκανίων κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν την στρόφιγγα, αυτό είναι αυθαίρετο είναι πέρα από κάθε αλληλεγγύη», σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Για τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων

«Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν διαχωρισμοί, όμως τώρα διάφοροι βάζουν επιπλέον όρους και κάποιες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης παίζουν πονηρό ρόλο, αυτό είναι πέρα από τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Η χώρα μας πιέζει για να διατηρηθούν οι κανόνες του ανθρωπισμού, αλλά και οι κανόνες της λογικής που λέει ότι δεν μπορεί να βουλιάζουν βάρκες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με βάρβαρο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι», καταλήγει.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: