ΜΜΕ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λευκορωσία καθώς και η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Μολδαβία. Επίσης, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε θέματα της Βόρειας Αφρικής και δη, της Λιβύης υπό το φως των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας εξ αιτίας της προέλασης του Da’ esh.

Το Συμβούλιο θα απασχολήσουν, επίσης, θέματα της κλιματικής διπλωματίας και ο ρόλος της ΕΕ στην κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την πραγματοποιηθείσα Διάσκεψη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή (COP 21).

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, τέλος, γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, κ. Nasser Judeh, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι τρόποι στήριξης του Λιβάνου, ως χώρας πρώτης υποδοχής προσφυγικών ροών.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Λιβάνου, εγκαινιάζοντας ένα νέο τριμερές σχήμα συνεργασίας, σε συνέχεια των πραγματοποιηθεισών τριμερών συναντήσεων των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: