ΜΜΕ

Με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για το Κυπριακό E.B. Eide συναντήθηκε ο Ν. Κοτζιάς

UnΟ Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε την  Τρίτη 05 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide.

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν δύο ώρες, με τον Νορβηγό αξιωματούχο να την χαρακτηρίζει ως «εποικοδομητική και ουσιώδη». Ο κ. Eide εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Κυπριακό σε αρκετά θέματα, αναφέροντας όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ορισμένα από αυτά έχουν διεθνείς διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και το πώς μπορούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να ζήσουν μαζί κατά τέτοιον τρόπο ώστε η ασφάλεια του ενός να μη δημιουργεί την ανασφάλεια της άλλης πλευράς.

Ο κ. Κοτζιάς κατέστησε σαφές για μια ακόμη φορά προς τα Ηνωμένα Έθνη, πως η Ελλάδα δεν αποδέχεται ούτε το αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, που δε συνάδει εξάλλου με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, ούτε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο, μετά από μια επίτευξη συμφωνίας.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: