ΜΜΕ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαψεύδει τις συκοφαντίες εις βάρος του Υπουργού Εξωτερικών

Ανακοίνωση της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Κοτζιάς εξελέγη ομοφώνως Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο γνωστικό αντικείμενο «Πολιτικές Θεωρίες των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» και η πράξη διορισμού του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 662 τ.Γ΄/18-7-2008. Το Εκλεκτορικό Σώμα που τον εξέλεξε αποτελείτο από διακεκριμένους και αρμόδιους πρωτοβάθμιους καθηγητές από διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η δε όλη διαδικασία υπήρξε απολύτως σύννομη και με βάση την ακαδημαϊκή δεοντολογία. Ως είθισται και υποχρεούται, το Εκλεκτορικό Σώμα και η Εισηγητική Επιτροπή αξιολόγησαν διεξοδικά τις σπουδές, το συνολικό έργο του τότε υποψηφίου κ. Κοτζιά, ήτοι το διδακτικό και ερευνητικό, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ειδικότερα το αναγνωρισμένο διδακτικό και ερευνητικό έργο του στα Πανεπιστήμια Μαρβούργου, Χάρβαρντ και Οξφόρδης, το συνολικό συγγραφικό έργο του, καθώς και τη συναφή επαγγελματική του εμπειρία (Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής-Σύμβουλος Α΄ στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών).

Μετά το διορισμό του ο καθηγητής κ. Κοτζιάς επιτέλεσε τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά καθήκοντά του με απόλυτη συνέπεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Μάλιστα δε, η διδακτική και ερευνητική του προσφορά αναγνωρίζεται από τους φοιτητές, όπως δείχνουν και οι εξαιρετικές αξιολογήσεις του.

Σήμερα, ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής, όπως ορίζει ο Νόμος, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας.  Αναστολή δεν σημαίνει απώλεια της ιδιότητας Καθηγητή, αλλά διακοπή από την υποχρέωση άσκησης των καθηκόντων του Καθηγητή, για όσο χρόνο διατηρεί τη βουλευτική ιδιότητα.

Θεωρούμε ότι η αμφισβήτηση των παραπάνω προσβάλει όχι μόνον τον ίδιο, αλλά και το Ίδρυμά μας συνολικά, καθώς διαπιστώνουμε ότι αμφισβητείται η τήρηση των ακαδημαϊκών και δεοντολογικών αρχών από την πλευρά μας.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι υπερήφανο που έχει στους κόλπους του επιστήμονες υψηλού επιπέδου, όπως ο κ. Κοτζιάς, οι οποίοι προσφέρουν υψηλού επιπέδου διδακτικό και ερευνητικό έργο, με σταθερή παρουσία στο γόνιμο δημόσιο διάλογο, που υπερασπίζονται τις ακαδημαϊκές αξίες και στοχεύουν σταθερά στην εξωστρέφεια και αριστεία.

Ο Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Καθηγητής Νικ. Γεωργόπουλος

Ο Κοσμήτορας της Σχολής     Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών

Καθηγητής Άγγ. Κότιος

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Καθηγητής Αρ. Τζιαμπίρης

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: