ΜΜΕ

Στην Υπουργική Σύνοδο ASEM (Asia-Europe Meeting) θα συμμετάσχει ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, την Πέμπτη και Παρασκευή 5 και 6 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει στη 12η Υπουργική Σύνοδο του ASEM (Asia-Europe Meeting), που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, το οποίο ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Στη φετινή Σύνοδο του ASEM, που αποτελεί ένα forum διαλόγου 51 κρατών και περιφερειακών οργανισμών της Ευρώπης και της Ασίας, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ανάδειξη της συμβολής των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η πρώτη παρέμβαση του κ. Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στη θεματική ενότητα για τη συνεργασία και τη «συνδεσιμότητα» Ευρώπης – Ασίας, δίδοντας έμφαση στις μελλοντικές προοπτικές και το ρόλο του ASEM, δεδομένου ότι καλύπτει το 62,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, που παράγει το 57% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τη μοναδική πλατφόρμα διαλόγου όπου συνυπάρχουν οι αναπτυγμένες και οι αναπτυσσόμενες χώρες της ασιατικής περιοχής. Την επόμενη ημέρα, ο κ. Κοτζιάς θα παρέμβει στην περιορισμένης σύνθεσης συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και τα αίτια που την προκαλούν, υπό το φως και των συμπερασμάτων της πρόσφατης Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται, επίσης, θέματα περιφερειακής ασφάλειας καθώς και η προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ASEM που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στη Μογγολία. Τέλος, θα εξετασθούν η βελτίωση της διασυνοριακής συνεργασίας και των δικτύων μεταφοράς, η προώθηση των αμοιβαίων εμπορικών συναλλαγών και επενδύσεων, η ενίσχυση των επαφών με την Κοινωνία των Πολιτών και η σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: