ΜΜΕ

Στο Λουξεμβούργο ο Ν. Κοτζιάς στη Διάσκεψη για τις μεταναστευτικές ροές Ανατολικής Μεσογείου-Δυτικών Βαλκανίων

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 08 Οκτωβρίου, σε Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές Ανατολικής Μεσογείου-Δυτικών Βαλκανίων, που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, υπό την προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ κας F. Mogherini και του Υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου κ. J. Asselborn, εκ μέρους της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών/Μετανάστευσης των κρατών-μελών της ΕΕ, των συνδεδεμένων χωρών Schengen (Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία), των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Επίτροποι Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων κ. J. Hahn, Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δ. Αβραμόπουλος, και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χ. Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωποι σχετικών οργανισμών της ΕΕ, των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εξεύρεση τρόπων για την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) και τη στήριξη των χωρών διέλευσης, ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες υποδοχής και καταγραφής αιτημάτων ασύλου. Επίσης, θα εξεταστεί η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών της προσφυγικής κρίσης, καθώς και η από κοινού δράση με τις χώρες προέλευσης παράτυπων μεταναστών.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: