ΜΜΕ

Ο “μαραθώνιος” του Νίκου Κοτζιά στον ΟΗΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στις συναντήσεις που είχε με τους Προέδρους της Κίνας κ. Xi Jinping, της Αιγύπτου κ. Abdel Fatah Al Sisi, της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas, της Βραζιλίας κα Dilma Rousseff και του Ισημερινού κ. Rafael Correa. Ο κ. Κοτζιάς συνόδευσε, επίσης, τον κ. Πρωθυπουργό στις συναντήσεις του με τους Πρωθυπουργούς της Τουρκίας κ. Ahmet Davutoğlu και της Αλβανίας κ. Edi Rama, τον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. John Kerry και με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά διμερών και τριμερών συναντήσεων με ομολόγους του και συμμετείχε σε συζητήσεις και Εκδηλώσεις Υψηλού Επιπέδου, καθώς και σε Υπουργικές Συναντήσεις διεθνών οργανισμών.

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γεωργίας κ. Giorgi Kvirkashvili, του Αζερμπαιτζάν κ. Elmar Mammadyarov, του Ιράκ Dr. Ibrahim Al- Jaafari, του Σαν Μαρίνο κ. Pasquale Valentini, του Κοσόβου κ. Hashim Thaci, του Ιράν κ. Mohammad J. Zarif, της Νορβηγίας κ. Vidar Helgesen, της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Lavrov, του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, της Αργεντινής κ. Hector Marcos Timerman, της Τουρκίας κ. Feridun Sinirlioğlu, της Ιορδανίας κ. Nasser Judeh και της Λιβύης κ. Mohammed al-Dairi.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), σε γεύμα εργασίας με τους ομολόγους του της Διαδικασίας Συνεργασίας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) και σε δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε, επίσης, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό κ. Εspen Barth Eide και με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Isa Mustafa, πραγματοποίησε Τριμερή Συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, ενώ παρευρέθη και στην τελετή έπαρσης της παλαιστινιακής σημαίας στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε, τέλος, σε σειρά Συζητήσεων και Εκδηλώσεων Υψηλού Επιπέδου για διεθνή και περιφερειακά θέματα και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο “μαραθώνιος” του Νίκου Κοτζιά στον ΟΗΕ

  1. El profesor Nikos Kotzias ha demostrado que forma parte de un gran capítulo de la historia para Grecia, pero también que desempeña un papel decisivo en los esfuerzos de los países europeos (“Colonias de deudas”) del Sur por recuperarse. De ello se percató correctamente desde el principio el presidente griego Alexis Tsipras, que merece nuestro reconocimiento.

    Professor Nikos Kotzias has shown that he is part of a great chapter in history for Greece, but also that he is playing a decisive role in the efforts made by countries (“Colonies of Debt”) in Southern Europe to recover. Greek Prime Minister Alexis Tsipras rightly realized this from the beginning, and he deserves our recognition for it.

    Ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς έχει αποδείξει ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα, αλλά και σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια ανόρθωσης των Ευρωπαϊκών Χώρων (“Αποικιών Χρέους”) του Νότου. Αυτό το είχε αντιληφθεί ορθά από την αρχή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μπράβο του.

    Posted by hdelbruck | 5 Οκτωβρίου, 2015, 11:19 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: