Ανακοινώσεις

Πολιτική ανακοίνωση του Πράττω

Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Η Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», με συμμετοχή του Προέδρου της, κατά την συνεδρίασή της, κατέληξε στα εξής πολιτικά συμπεράσματα:

α. Ουσιώδες χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν η άνετη, από πλευράς ποσοστών,  ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Πρόεδρό του, κατά διάψευση των σχετικών προγνώσεων και της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε.

Η συσπείρωση της μειοψηφικής συντηρητικής παράταξης έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται τα δυσεπίλυτα πολιτικά, οργανωτικά και ιδεολογικά προβλήματα.

Στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφηκε η ηθική αποδοκιμασία της ΛΑ.Ε. και αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα το κενό του στρατηγικού της προσανατολισμού και προγράμματος.

Καταγράφηκε ακόμη η τάση συρρίκνωσης του Ποταμιού, ενός τεχνητού κατά βάση πολιτικού μορφώματος, χωρίς κοινωνικές ρίζες.

Η ουσιαστική στασιμότητα της δύναμης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δείχνει ότι διχάζεται ως προς τον απογαλακτισμό του από το παρελθόν των μνημονίων και της διαπλοκής, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο, προσκολλημένο στον αυτάρεσκο απομονωτισμό του, στο όνομα της σοσιαλιστικής «καθαρότητας».

β. Σημειώθηκε η θετική συνεισφορά του ΠΡΑΤΤΩ στο εκλογικό αποτέλεσμα και η συμμετοχή του στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

γ. Η νέα κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, χωρίς ολιγωρία, οφείλει τώρα να αναδείξει τα πατριωτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, κατανέμοντας δίκαια τα βάρη και προστατεύοντας τα αδύναμα στρώματα από την οικονομική ολιγαρχία. Στην πρώτη δύσκολη μεταβατική περίοδο, θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές για την κοινωνική μέριμνα, την αναδιανομή του εισοδήματος και προσπάθεια για αλλαγή δυσβάσταχτων νομοθετικών ρυθμίσεων για τα λαϊκά στρώματα. Οφείλει, με συνέπεια προς την λαϊκή εντολή, να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επενδυτική ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας, να στραφεί αποφασιστικά στην πάταξη της διαπλοκής, καθώς και το «τσάκισμα» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και του κλεπτοκρατισμού και, παράλληλα, να συνεχίσει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας.

δ. Η ανάγκη ανάπτυξης ενός πατριωτικού δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου στον λαό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, τόσο για την πολιτική υποστήριξη της Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας, όσο και για τον απαιτούμενο λαϊκό έλεγχό της.

ε. Το ΠΡΑΤΤΩ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα, και ιδίως προς τη νεολαία μας, έτσι ώστε, αντί της αποστασιοποίησης, να πρωτοστατήσουν στη νέα αυτή κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: