Αρθρογραφία Μελών

Επιβεβλημένη η συστράτευση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣΕπιτέλους, χρειαζόμαστε προσγείωση στην πραγματικότητα. Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο. Στις εκλογές που έρχονται το κεντρικό ζήτημα, καλώς ή κακώς, είναι η επιλογή σε ποια πολιτική δύναμη θα δώσουμε τη δυνατότητα να οδηγήσει καλύτερα, δικαιότερα και ηθικότερα την χρεωκοπημένη χώρα σε δρόμους ανάπτυξης.

Διλήμματα όπως ευρώ ή δραχμή, καπιταλισμός κατά δικτατορίας του προλεταριάτου ή όσα άλλα θα εφευρεθούν προεκλογικά δεν είναι χρήσιμα για τις ανάγκες επιβίωσης της χώρας μας.

Ο ρεαλισμός βέβαια δεν ήταν πάντα ο καλύτερος σύμβουλος της πολιτικής. Χρειαζόταν και ένα νέο αφήγημα ένας νέος δρόμος για να έχουμε το όνειρο ενός καλύτερου αύριο. Αλλά αυτή την χρονική και ιστορική συγκυρία νομίζω ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.

Την επομένη των εκλογών χρειάζεται, χωρίς δευτερόλεπτο καθυστέρηση, ο καθένας από το μετερίζι του να συμβάλλει στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Είναι γεγονός ότι μερικές φορές οι επιθυμίες δεν ικανοποιούνται όλες μαζί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Το Μάιο του 1971 ο πρόεδρος της Χιλής και της Λαικής Ενότητας, ο Σαλβαδόρ Αλιέντε στον απολογισμό του για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας του είχε τονίσει: <<μία κοινωνική και οικονομική επανάσταση παίρνει χρόνια. Ο χρόνος είναι απαραίτητος για να διαπεραστεί στη συνείδηση των μαζών, για να οργανωθούν νέες δομές και να γίνουν λειτουργικές, αλλά και να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες. Είναι σκέτος ουτοπισμός να φαντάζεται κανείς πως τα ενδιάμεσα στάδια μπορούν να παραληφθούν. Δεν είναι δυνατόν να καταστραφούν μία κοινωνική και οικονομική δομή και υπάρχοντες κοινωνικοί θεσμοί χωρίς τουλάχιστον πρώτα να έχει αναπτυχθεί κάτι να το αντικαταστήσει>>.

Είναι αλήθεια, ότι σε αυτούς τους πολεμικούς έξι μήνες που είδαμε το χάρο με τα μάτια μας, στο ζενίθ των εκβιασμών και των κάθε λογής επιθέσεων, φανερών και αθεάτων, όπως η ολομέτωπη επίθεση των μιντιακών μέσων, η Κυβέρνηση κατάφερε να αφήσει το στίγμα της προοδευτικότητας και της σύγκρουσης με τα κατεστημένα συμφέροντα.

Σίγουρα σε αυτή τη σφοδρή επίθεση έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις. Χρειάζεται κλίμα συστράτευσης όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και όχι αποστρατεύσεις. Χρειάζεται όλοι να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ. Με την ψήφο μας πρέπει να επιλέξουμε ποια Κυβέρνηση θέλουμε να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης. Ποια Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί αποτελεσματικά την ελάφρυνση του δυσβάσταχτου χρέους. Ποιο πολιτικό πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει την αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος και να οδηγήσει την Ελλάδα στην σταθερότητα και την ανάπτυξη.  Επίσης, το ζητούμενο της εποχής είναι ποιος μπορεί καλύτερα να εγγυηθεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής εξουσίας, το οποίο θα κάνει το λαό συμμέτοχο στον έλεγχο και την άσκηση της.

Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχουν περιθώρια άσκησης αριστερής πολιτικής. Η αριστερή πολιτική είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συστράτευση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων μπορούν να θέσουν τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πατρίδα μας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΡΑΤΤΩ, τ . ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: