ΜΜΕ

Κοτζιάς: Η διπλωματία το πιο ισχυρό όπλο της Ελλάδας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Tη μεγάλη σημασία της διπλωματίας για την Ελλάδα,κυρίως αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χθες κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων διπλωματών στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αποτελεί», όπως είπε, «το πιο ισχυρό όπλο, την πιο ισχυρή δυνατότητα διαπραγμάτευσης, το πιο αισιόδοξο μήνυμα όταν (η χώρα) έχει τέτοιους λαμπρούς ανθρώπους μπροστά της».

Ο κ. Κοτζιάς εξήρε τη νέα γενιά διπλωματών, «με βαθιά γνώση ξένων γλωσσών και μεταπτυχιακά πτυχία σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη διεθνή πολιτική, κάτι που συνιστά καινούργιο στοιχείο για το Υπουργείο»,επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε να χρησιμοποιούμε τα όπλα της διπλωματίας, να αξιοποιούμε την πείρα μας.

Η διπλωματία, δυστυχώς, δεν έχει εργαστήρια, έχει μόνο τη σύγκριση με το τι κάνουν οι άλλες χώρες και τη σύγκριση με την ιστορία». «Οι άνθρωποι που κάνουν εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε, «δεν αναμετρούνται με τους άλλους», αλλά «πάντα με τα προβλήματα», διότι «πρέπει να μεγαλώνουμε συνεχώς. Τα προβλήματα μάς ξεπερνάνε».

Ο Νίκος Κοτζιάς χαιρετίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,τον ευχαρίστησε «για όλη τη βοήθεια που μας δίνει, την κατανόηση που δείχνει και τη διεθνή του παρουσία, που αποτελεί το πιο καλό όπλο για μας που κάνουμε εξωτερική πολιτική»

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: