Αρθρογραφία Μελών

Δελτίο τύπου του Πράττω

Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Η Πολιτική Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» συνεδρίασε στα γραφεία της, με θέματα την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας και την περαιτέρω πολιτική και οργανωτική της ανάπτυξη.

Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, τέσσερις περίπου μήνες μετά την εκλογική ανάδειξη της Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας της χώρας και στο τέλος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης για το παρόν και το μέλλον της.

Εκτιμούμε ότι η χώρα χρειάζεται να σταθεροποιηθεί, μετά τις βαρύτατες συνέπειες, που επέφερε στην ελληνική κοινωνία ο προηγούμενος πενταετής μνημονιακός «οδοστρωτήρας», μέσα από μία έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα επιτρέψει στην χώρα να «αναπνεύσει», να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη και δικαιοσύνη και να χτυπηθεί αποφασιστικά το καθεστώς της διαπλοκής. Οι δυσκολίες που υπάρχουν δεν πρέπει να γίνουν «άλλοθι» για σοβαρές υποχωρήσεις στην ξένη και ντόπια ολιγαρχία και στο διαμορφωμένο καθεστώς «αποικίας χρέους». Ο συμβιβασμός αυτός θα πρέπει να εμπεριέχει την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την διάσωση των μισθών και συντάξεων, το χτύπημα των πολιτικών της λιτότητας. Θα πρέπει να διασφαλίζει την ρευστότητα και να επιτρέψει στην Ελλάδα να μπει σε πορεία ανάπτυξης, αξιοποιώντας σειρά συμφωνιών, που έχει ήδη πετύχει έως τώρα η Κυβέρνηση.

Η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί την υπέρβαση του τεχνοκρατισμού και οικονομισμού, που δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό πρόβλημα του χρέους, την σημασία αξιοποίησης όλων των θεσμικών «όπλων» της Ελλάδος στην Ε.Ε., όπως το βέτο σε διάφορους τομείς, την αξιοποίηση των θεσμών της Ε.Ε. και, τέλος, την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας.

Κρίσιμο και δυναμικό παράγοντα στις εξελίξεις αυτές αποτελεί η ενεργοποίηση του λαού και προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και βάρος από την Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας.

Το «ΠΡΑΤΤΩ», ως πολιτικός φορέας της πατριωτικής Αριστεράς, συναισθανόμενο την κρισιμότητα των στιγμών, αποφεύγει τις «εύκολες μεγαλοστομίες» και θα εργασθεί για την επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας, που θα βγάλει την χώρα από την «λάσπη», που την οδήγησαν οι μνημονιακές πολιτικές και η στόχευση των ξένων δανειστών, για μετατροπή της σε «αποικία χρέους».

Αποφασίσθηκε η περαιτέρω οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη του «ΠΡΑΤΤΩ» για την ενίσχυση του πατριωτικού, κοινωνικού, προοδευτικού Μετώπου.

Χαιρετίζουμε, τέλος, τον μεγάλο αριθμό ενεργών πολιτών, που προσέρχονται στις γραμμές του «ΠΡΑΤΤΩ», προκειμένου να συνεισφέρουν δημιουργικά στις σημερινές μεγάλες πολιτικές προκλήσεις.

 

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: