ΜΜΕ

Κοτζιάς: «Το μεταναστευτικό ζήτημα παγκόσμιας κλίμακας»

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Τα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, η κατάσταση στην Ουκρανία, η ενταξιακή πορεία της Σερβίας, και η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στα Σκόπια, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Συνόδου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στη σύνοδοο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που διετέλεσε διμερείς συναντήσεις με τον Επίτροπο Εξωτερικών Σχέσεων, Γιοχάννες Χάν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε δήλωση του ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως από τη πλευρά των Ευρωπαίων υπουργών διαπιστώθηκε πως υπάρχει σαφής πρόοδος από τη πλευρά της Σερβίας στην ενταξιακή της πορεία και εξέφρασε την ανάγκη να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24 με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 32 και 35.

Ο Έλληνας υπουργός μαζί με τους εταίρους, τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στη Σερβία και ορισμένοι υπουργοί οραματίζονται τη χώρα ως μια άγκυρα σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επίσης, το μεταναστευτικό απασχόλησε τους υπουργούς, με τον Νίκο Κοτζιά να το χαρακτηρίζει ως «ζήτημα παγκόσμιας κλίμακας» αναφέροντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει συλλογικά και να αποφύγει την στρατικοποίηση της Ευρώπης. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους υπόλοιπους υπουργούς για τις επιπτώσεις στην Ευρώπη αν οι πολιτικές τους εστιάσουν μόνο στη κεντρική Μεσόγειο (Λιβύη – Ιταλία), ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως τα μεταναστευτικά ρεύματα από χώρες της Μέσης Ανατολής (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν) και από την Ασία (Πακιστάν, Μπαγκλαντές), δύνανται να αγγίξουν και τα 20 εκατομμύρια μεταναστών.

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοτζιάς: «Το μεταναστευτικό ζήτημα παγκόσμιας κλίμακας»

  1. Πολύ σωστός ο Υπουργός Εξωτερικών! Βλέπουμε επιτέλους την Ελλάδα να έχει θέσεις στην εξωτερική πολιτική.

    Posted by hdelbruck | 24 Μαΐου, 2015, 12:55 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: