ΜΜΕ

Ο Νίκος Κοτζιάς υπογραμμίζει τη φιλία με τη Γερμανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς

Με στόχο την αποκλιμάκωση των διμερών εντάσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η συνάντηση των υπΕξ Νίκου Κοτζιά και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ελπίζει σε μια αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις. «Υπάρχει μια μακροχρόνια φιλία και κοινά συμφέροντα των δύο χωρών», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς σε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση της Deutsche Welle το απόγευμα της Κυριακής λίγο πριν τη συνάντηση του με το Γερμανό ομόλογο του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ. «Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι η βελτίωση της αλληλοκατανόησης, η αποδόμηση των στερεότυπων που υπάρχουν και στις δύο πλευρές και να συζητηθεί περισσότερο η πραγματικότητα και το μέλλον της Ευρώπης αντί να δίνεται τροφή στην αντιπαράθεση», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της DW ο Έλληνας υπΕξ επισήμανε ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθεί αύριο και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Όπως όλα δείχνουν η συνάντηση Κοτζιά-Στάινμαϊερ είχε ως στόχο να προετοιμάσει κατά κάποιο τρόπο το έδαφος των συνομιλιών της Δευτέρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στην DW-TV ο Νίκος Κοτζιάς ρωτήθηκε για τις προσδοκίες του από την συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του. Όπως είπε «έχω καλές σχέσεις με τον κ. Στάινμαϊερ. Στόχος μας είναι γίνει η συζήτηση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις πιο ορθολογιστική και συνετή». Ας σημειωθεί ότι τόσο η συνάντηση των δύο υπΕξ όσο και η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα γίνει στο πλαίσιο δείπνου για τα οποία δεν ανακοινώθηκε τι ώρα θα ολοκληρωθούν. Σε ό,τι αφορά τους Νίκο Κοτζιά και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, το γεγονός ότι και οι δύο έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκίσεν αποτελεί σημείο αναφοράς που ως τώρα έχει λειτουργήσει θετικά στην μεταξύ τους επικοινωνία τους.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: