Παραγωγική ανασυγκρότηση και οικονομική πολιτική

Ομιλίες (βίντεο) από την εκδήλωση του Πράττω για την βιώσιμη ανάπτυξη

Η Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», συνεχίζοντας την προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα, που τις τύχες της έχει η ελπιδοφόρα Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, διοργάνωσε, χθες, εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη: Προϋποθέσεις, στόχοι, προοπτικές».

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Καθηγητής κ.Νίκος Λέανδρος (μέλος Δ.Σ. του Πράττω), ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπος Κασίμης και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας κ. Γιώργος Στεφανόπουλος.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε, με σύντομη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία,του Υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του Πράττω, Καθηγητή κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του ελληνικού υποδείγματος παραγωγής, όσο και στις τρέχουσες κρίσιμες εξελίξεις. Στάθηκε δε στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και στην αντίδραση τους στο άκουσμα περί ύπαρξης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια ο κ. Λέανδρος ανέλυσε την αναγκαιότητα και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός νέου, ανθρωποκεντρικού αναπτυξιακού προτύπου (διαβάστε εδώ όλη την εισήγηση), ο κ. Στεφανόπουλος ανέδειξε την σημασία του κλάδου των κινητών επικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, ως κυρίαρχου πυλώνα στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (σύνοψη της εισήγησης εδώενώ τέλος ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε στην προστιθέμενη παραγωγική αξία που μπορεί να συνεισφέρει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής της οικονομία μας (διαβάστε εδώ την εισήγηση).

Ακολουθούν οι ομιλίες από την εκδήλωση.

Ομιλία του Νίκου Κοτζιά

Ομιλία του Νίκου Λέανδρου

Ομιλία του Γιώργου Στεφανόπουλου

Ομιλία του Χαράλαμπου Κασίμη

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: