ΜΜΕ

Νίκος Κοτζιάς: Δεν είμαστε πλέον η Ελλάδα της φάπας

Νίκος ΚοτζιάςΟ υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον Alpha διακήρυξε εκ νέου πως η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επιλέγει με βάση το συμφέρον της με ποια τρίτη χώρα  θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της χωρίς να ζητάει άδεια.

«Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.
Ο ΥΠΕΞ επανέλαβε τις ενστάσεις της κυβέρνησής του για τις κυρώσεις προς τη Μόσχα λέγοντας μόνο η Τουρκία είναι η μόνη κερδισμένη απ αυτές.

«Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο «φάπες»; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!» σημείωσε.

Σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου επανέλαβε πως το βασικό λάθος ή η υποχώρηση της της χώρας έγινε στο δεύτερο μνημόνιο όπου προβλέπεται ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη.

«Αυτό είναι λάθος…Αν δεν αναγνώριζαν (σ.σ. το χρέος οι Γερμανοί), δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Νίκος Κοτζιάς: Δεν είμαστε πλέον η Ελλάδα της φάπας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: