ΜΜΕ

Η Ελλάδα είναι ο σχετικός φωτεινός φάρος σταθερότητας

Νίκος Κοτζιάς«Χαίρομαι που γυρίζω πίσω, σε φίλους και συνεργάτες». Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς κατά την παραλαβή του Υπουργείο Εξωτερικών. Ανέφερε πως ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ, όπου εισήχθη μέσω γραπτών εξετάσεων, και κάλεσε του υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. «Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της τελετή παράδοσης- παραλαβής, δήλωσε ακόμη, ότι «Η Ελλάδα ζει σε ένα τρίγωνο αστάθειας που επάνω κορυφή του είναι η Ουκρανία, η κάτω κορυφή του αριστερά είναι η Λιβύη και η δεξιά κάτω βάση του είναι η Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα είναι ο σχετικός φωτεινός φάρος σταθερότητας και αυτό πρέπει και οφείλουν να το αντιληφθούν και οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας, ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι νομίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν μέσω του χρέους να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και τη θέση της στο διεθνές σύστημα».

Στη συνέχεια περιέγραψε τους άξονες της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, οριοθετώντας το στο τρίπτυχο διαμεσολάβηση, διαιτησία και διαπραγμάτευση. Τέλος ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις της με τις αναδυόμενες χώρες BRICS, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία και έστειλε μήνυμα προς τους ομολόγους του στην ΕΕ σχετικά με την ελληνική στάση έναντι της Ρωσίας και του ενδεχόμενου νέου κύματος κυρώσεων αναφέροντας πως «αύριο το βράδυ πρέπει να πάμε στις Βρυξέλλες γιατί βρισκόμαστε από χθες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση γύρω από το ζήτημα ενός τρίτου κύματος κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία. Την Πέμπτη έχουμε έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και επιτρέψτε μου να πω ότι ορισμένα δείγματα ορισμένων εταίρων μας δεν ήταν τα καλύτερα. Παραβίασαν τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση».

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: