ΜΜΕ

Νίκος Τόσκας, ο «κόκκινος στρατηγός» στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας

Ένας δημοκρατικός αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πιθανότατα σε οριακά εκλόγιμη θέση (5η).

O Νίκος Τόσκας δεν είναι πρωτάκι στην πολιτική: Γεννημένος το 1953, έζησε όλα τα μεγάλα γεγονότα της δεκαετίας του ’70, πάντα από μια προοδευτική σκοπιά.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (1975), τη Σχολή Πολέμου (1991) και την Σχολή Εθνικής Άμυνας (1999). Στη Σχολή Πολέμου αργότερα δίδαξε και σαν καθηγητής της έδρας τακτικής.

Υπηρέτησε για διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα (30) ετών σε στρατιωτικές μονάδες τεθωρακισμένων σε περιοχές του Έβρου (8 χρόνια), της Μακεδονίας και του Αιγαίου, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε θέσεις επιχειρησιακές, πληροφοριών και αμυντικής πολιτικής. Αποφοίτησε απο το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ.

Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) σαν υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής. Υπηρέτησε στο νατοϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας σαν υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή. Διοίκησε την 25η τεθωρακισμένη ταξιαρχία (2.500 άτομα και 500 άρματα και οχήματα) στη Ξάνθη.

Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με το βαθμό του υποστρατήγου, προκλητική περίπτωση αποστρατείας από καίρια θέση διοικητού ταξιαρχίας στη Θράκη, η αποστρατεία του είχε σχέση με τα δημοκρατικά του φρονήματα.

Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ σαν μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας.

Από τον Οκτ. 2011 μέχρι σήμερα διδάσκει στη Στρ. Σχολή Ευελπίδων το μάθημα της Στρατιωτικής Στρατηγικής και είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Ν. Κοτζιά. Στο πλαίσιο αυτής της Κίνησης έγιναν εκδηλώσεις για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική.

Σε μια πρόσφατη εξάλλου ομιλία του σε εκδήλωση του «Πράττω», ο Ν. Τόσκας έλεγε, «η λύση για τη Σωτηρία της χώρας ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει καθόλου. Οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι στην εξάρτηση και το ξεπούλημα της χώρας, γιατί τα μνημόνια με τρόικα ή χωρίς, μόνο καταστροφή σπέρνουν, σε όλους τους τομείς. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση μας περιμένει ένας βαθύτερος βάλτος και όσο περισσότερες οι ψευδαισθήσεις και τα μικροσυμφέροντα τόσο βαθύτερος θα είναι».

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Νίκος Τόσκας, ο «κόκκινος στρατηγός» στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ. ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΙΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Posted by giannis angelopoulos | 21 Ιανουαρίου, 2015, 2:03 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: