ΜΜΕ

Παρουσίαση του βιβλίου «Πατριωτισμός και Αριστερά» του Νίκου Κοτζιά σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Δράμα

Το πόνημα του Νίκου Κοτζιά ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για παρουσίαση και η πρώτη του παρουσίαση ξεκινά από την εσχατιά του Ελληνισμού, την ΘΡΑΚΗ.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014 στην ακριτική ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, στην αίθουσα Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Καρτάλη 2 , στις 7.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Κώστας Ουζούνης, Χημικός καθηγητής  Τμήματος Μηχανικών  Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ. & Γεωργία Αγγελινά , Νομικός στο Δίκαιο Ε.Ε.

Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014 στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης – Καβείρων 12, στις 7.00 μ.μ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο στρατηγός ε.α. Γιάννης Μπεληγιάννης . Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Χάρης Δαλακούρας, καθηγ. Νομικής Δ.Π.Θ. & Κοσμάς Παπαχρήστου, Πρόεδρος Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών  Ν. Ροδόπης.

Το Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014 στην ΔΡΑΜΑ , στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στις 6.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μπάμπης Σαμούτης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Σάββας Δημητριάδης Πολιτιστικός Διαχειριστής & Δημήτρης Σφακιανάκης , Φιλόλογος.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, για μια διαλογική κουβέντα. Το θέμα έχει από μόνο του ένα ιδιαίτερο βάρος και ενδιαφέρον. Στο «Πατριωτισμός και Αριστερά» ο Ν. Κοτζιάς αποκαθιστά την έννοια του πατριωτισμού και τη θέτει σε ορθολογικές-ριζοσπαστικές βάσεις. Πρόκειται για ζήτημα θεμελιακό στην Ελλάδα «Αποικία Χρέους», που τελεί υπό τη σκιά μνημονιακών πολιτικών και διεθνούς επιτροπείας.

Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στον εθνικισμό της συντήρησης. Συνδέεται με την αριστερά, σε αντίθεση με όσα πιστεύει ένα κομμάτι της που αυτοπροσδιορίζεται ως «μη πατριωτικό».

Ο συγγραφέας εξηγεί πώς γεννιέται το έθνος και ο εθνικισμός. Υποβάλλει σε αυστηρή κριτική τον αντιδραστικό εθνικισμό, που προωθεί την πολιτική αποκλεισμού των αδύναμων και των πολιτικά διαφορετικών με την υποταγή στους ισχυρούς της Δύσης.

Εθνικισμός, πατριωτισμός, διεθνισμός και κοσμοπολιτισμός, υποστηρίζει ο Ν. Κοτζιάς, είναι έννοιες και θεματικές ενός εκτεταμένου πεδίου κοινωνικών αγώνων, οι οποίοι αφορούν στη νοηματοδότηση αυτών των όρων, όπως, επίσης, στο πώς και από ποιον προσδιορίζεται το περιεχόμενο των κυρίαρχων αξιών στην κοινωνία.

Πατριωτισμός σημαίνει πολιτικός αγώνας για τη διαφύλαξη και ενδυνάμωση: α) των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού· β) των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων της χώρας στο διεθνές σύστημα. Αποτελεί βασικό κριτήριο προσδιορισμού των «εθνικών συμφερόντων» που διασφαλίζει η ενεργητική δημοκρατική εξωτερική και αμυντική πολιτική. Πεποίθηση του συγγραφέα είναι ότι η αριστερά που νικά σε «πολιτισμικούς» αγώνες, όπως είναι αυτός του πατριωτισμού, αυξάνει τις προοπτικές επιτυχίας της. Διευκολύνεται για ευρύτερες συμμαχίες και τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης Σωτηρίας.

securedownload

 

Πατριωτισμός και Αριστερά Δράμα

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: