ΜΜΕ

Δικηγόροι – Πανελλαδικό Δημοψήφισμα 2-3 Δεκεμβρίου

Παρά τις αντιδράσεις σύμπαντος του νομικού κόσμου, η Κυβέρνηση εμμένει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, ομόθυμα, εξέφρασε την ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ μας αντίθεση στο φερόμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο.

Το αυτό συνέβη τόσο με τις Δικαστικές Ολομέλειες του Αρείου Πάγου, του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όσο και με τις Δικαστικές Ενώσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό, εκτός των άλλων, καθιστά ακόμη ακριβότερη την δικαιοσύνη στον Έλληνα Πολίτη, καταργεί την εμμάρτυρη απόδειξη και ιδίως επιταχύνει και απορρυθμίζει την διαδικασία των πλειστηριασμών κυρίως προς όφελος – και πάλι – των Τραπεζών.

Η επικύρωση από την Βουλή των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία λαμβάνονται από την «ΤΡΟΪΚΑ», ο ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας νομοπαρασκευής, συνεχιζόμενος επί  τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (την πενταετία των περιώνυμων –διαβόητων θα έλεγα – «μνημονίων»),  η απαξία με την οποία αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης οι διορισμένοι (όχι εκλεγμένοι) Υπουργοί Οικονομικών, αποτελούν εκφάνσεις μίας χωρίς προηγούμενο – τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά – θεσμικής και (αντι)δημοκρατικής εκτροπής.

Ο Δικηγορικός Κόσμος μπορεί και πρέπει, ως ενεργητική επιστημονική πρωτοπορία της Χώρας, να αντισταθεί σε σχεδιασμούς δημοκρατικής εκτροπής, υπερασπίζοντας το Κράτος Δικαίου, το Κοινωνικό Κράτος και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Έλληνα Πολίτη. Επιτέλους θα πρέπει να μπει ένας φραγμός στους αποδομητές των δικαιωμάτων των πολιτών !

Η απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στο πνεύμα αυτής της πάνδημης αγανάκτησης για το περιεχόμενο και της εμμονή να προωθηθεί πάραυτα προς ψήφιση, απεφάσισε αποχή  για το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου καθώς και διεξαγωγή Πανελλαδικού Δημοψηφίσματος (ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ) για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Με την συμμετοχή στο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου δίνεται  η δυνατότητα στον Έλληνα Δικηγόρο, να εκφράσει την υψηλή Δικηγορική, Δημοκρατική και Κοινωνική του Συνείδηση  και  να δείξει τον δρόμο της δημοκρατικής και κοινωνικής ευθύνης και συμμετοχής (ιδίως στις δύσκολες και κρίσιμες περιόδους που βιώνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες Πολίτες). Η ευθύνη πλέον πέφτει στον κάθε έναν και την κάθε μία  συνάδελφο ξεχωριστά. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα πρέπει και θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!

Παντής Διονύσης, Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο, Πρώην Σύμβουλος ΔΣΑ, Μέλος ΠΡΑΤΤΩ

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: