Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Πράττω για τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο

Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠράττωΤα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο, με έμπρακτη αμφισβήτηση από πλευράς της Άγκυρας κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ, που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, επιβεβαιώνουν ότι ο κυβερνητικός Συνασπισμός Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., ακολουθώντας μια πολιτική κατευνασμού και ενδοτισμού έναντι της Τουρκίας, αδυνατεί να αντιδράσει στοιχειωδώς και αποτελεσματικά στις τουρκικές προκλήσεις. Εγκλωβισμένη η μνημονιακή κυβέρνηση σε μια πολιτική υποτέλειας στην Τρόϊκα, αδυνατεί να εφαρμόσει την οφειλόμενη πολυδιάστατη πατριωτική εξωτερική πολιτική, με αναζήτηση υποστήριξης και συμμαχιών με άλλες διεθνείς δυνάμεις και πέραν των συμβατικών σχέσεων της χώρας. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τριών κοινοτικών «εταίρων», Αγγλίας, Σουηδίας και Ολλανδίας έναντι των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας, που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. δεν είναι άλλο παρά μια μεγάλη εσωτερική οικονομική αγορά και ότι η έννοια της αλληλεγγύης, που συνιστά βασική Αρχή των καταστατικών κειμένων της Ένωσης, υφίσταται μόνο στα χαρτιά.

Ο Ελληνισμός της Μεσογείου βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους, εξαιτίας της «αποικιοποίησης» της Ελλάδος, με τον μνημονιακό «οδοστρωτήρα» και της «τριπλής αποικιοποίησης» της Κύπρου (Αγγλικές βάσεις, Τουρκικός στρατός κατοχής και μνημονιακός Ευρωπαϊκός «όλεθρος»).

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» συμπαρίσταται ενεργά στον Κυπριακό λαό, στην αντίστασή του κατά του τουρκικού επεκτατισμού και καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», δείχνοντας τόλμη και αποφασιστικότητα στην υποστήριξη της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: