Τοπική αυτοδιοίκηση

Ανοιχτή επιστολή της δημοτικής παράταξης : «Αγρίνιο ανατροπή τώρα -πολίτες σε δράση

 

ΠΡΟΣ                                                               

1.Τον Δήμαρχο Αγρινίου

2.Τους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους του Δήμου Αγρινίου

 

 

 

 

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΦΟΥΧΤΕΛ) ΤΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ:

«ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

                         Η επονομαζόμενη κατ’ ευφημισμόν και μόνον «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», που δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα σχέδιο οικονομικής διείσδυσης γερμανικών συμφερόντων με κερδοσκοπικό σκοπό σε βασικούς δημόσιους τομείς και αρμοδιότητες της χώρας μας, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, η ενέργεια, ο τουρισμός κ.α., αποκαλύπτει σιγά-σιγά το πραγματικό περιεχόμενο της «φιλίας» του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και την Αυτονομία της. Πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντα τους οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα οκτασέλιδο αναλυτικό ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ με το οποίο τους ζητάει πλήρη απογραφή για τα πάντα.

Μεταξύ άλλων ζητάει να δοθεί κάθε λεπτομέρεια για το προφίλ ενός εκάστου Δήμου, με στοιχεία όπως: δημογραφικά χαρακτηριστικά, υφιστάμενες υποδομές, υποδομές εκπαίδευσης, νοσοκομεία κ.α. Επίσης ζητάει στοιχεία για την τοπική οικονομία, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων με κάθε λεπτομέρεια για τον  τρόπο αποκομιδής και τον προορισμό τους, τα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας και γενικά ζητάει να του αποδώσουν ……λογαριασμό για τον πλούτο που διαθέτουν.

Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των Ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;

Είναι προφανές ότι ο εντεταλμένος της κας Μέρκελ και η παρέα του, που στηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές και θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και αναζητούν, με απροκάλυπτο μάλιστα τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για «μπίζνες», νέα κερδοσκοπικά σχέδια για τα γερμανικά συμφέροντα.

Οι αιρετοί Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , να υψώσουν το ανάστημα τους και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αγαθά της περιοχής τους.

Ο Δήμος Αγρινίου με Δημοκρατική Παράδοση και θυσιαστικούς αγώνες αντίστασης απέναντι στους κατακτητές οφείλει, απέναντι στο προκλητικό ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ να δώσει άμεσα την μόνη απάντηση που υπαγορεύει η αξιοπρέπεια της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα να εξοπλίσει την απάντηση του με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία στη συνοπτική διατύπωσή της μπορεί να έχει ως ακολούθως:

«ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Αγρίνιο 12/9/2014

 Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: