Αγροτική οικονομία, Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Πράττω για την κυβερνητική πολιτική στην γεωργία

pratto logo njΤο θέμα του γάλακτος, (θέμα για το οποίο το ¨ΠΡΑΤΤΩ¨ έχει τοποθετηθεί με ανακοίνωση από τις 24/1/2014), αναδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών δεσμεύσεων στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης στη γεωργία, και προφανώς την απουσία οποιασδήποτε κατεύθυνσης ή σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων Ελλήνων αγροτών ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει απαρέγκλιτα η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο πεδίο της γεωργίας, αγώνας που εκφράστηκε για μια ακόμα φορά πρόσφατα και θα εκφραστεί συνολικότερα στο μέλλον, δεν είναι αγώνας μόνο για την  επιβίωσή τους. Είναι και αγώνας για την επιβίωση της χώρας.

Αυτός ο αγώνας σχετίζεται άμεσα με:

-Το δικαίωμα του Ελληνικού λαού για επαρκή και ασφαλή τροφή.

-Τον αγώνα της πατρίδας μας για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση, αγώνα ο οποίος  έχει ως βασικό οικονομικό πυλώνα την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

-Τον αγώνα για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ύπαρξη της Ελληνικής υπαίθρου και του Ελληνικού χωριού, που είναι θεμέλιο για την κοινωνική συνοχή, την εθνική ασφάλεια στις συνοριακές ζώνες και την ύπαρξη και εξέλιξη της ιστορικής  πολιτισμικής ταυτότητας ολόκληρης της χώρας.

-Τον αγώνα για την ύπαρξη του αγροτικού κόσμου ως παραγωγικού συντελεστή της γεωργικής παραγωγής,, που είναι προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω.

Η κυβέρνηση, δέσμια των νεοφιλελεύθερων ιδεοληπτικών εμμονών της και των έξωθεν  ιδιοτελών εντολέων της, εφαρμόζει και στον πρωτογενή τομέα πολιτικές καταστροφής. Πολιτικές, που δεν υπολογίζουν ούτε τον κοινωνικό και πολιτισμικό, αλλά ούτε και τον οικονομικό εξανδραποδισμό της χώρας, μετατρέποντάς την σε μια σακατεμένη και αδύναμη  συμπληρωματική οικονομία, και σε μια αποικία χρέους των πολιτικοοικονομικών ηγεμόνων της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντί η σημερινή –επικίνδυνη για το έθνος και τον λαό- κυβέρνηση  να εκπονήσει ένα Εθνικό στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με την εφαρμογή του οποίου θα μπορούσε να πετύχει στον γεωργικό τομέα:

–     Την σχεδιασμένη και στοχευμένη κατεύθυνση μεγάλου μέρους των παραγωγικών επενδύσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην γεωργία και στην γεωργική βιομηχανία.

–         Τη μέγιστη δυνατή αυτάρκεια της Χώρας σε τρόφιμα και πρώτες ύλες.

–         Τη μέγιστη δυνατή -(προφανώς με έμμεσες πολιτικές)- μείωση των εισαγωγών ειδικά σε γεωργικά (μεταποιημένα και μη) προϊόντα, για την παραγωγή των οποίων η χώρα μας έχει κατά τεκμήριο  συγκριτικό πλεονέκτημα από κλιματική και εδαφολογική άποψη.

–         Τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου τη μείωση της ανεργίας που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μάστιγα.

–         Τη δημιουργία ανταγωνιστικής γεωργίας,

προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, επιτείνοντας μάλιστα τη σύγχυση που προκαλείται από την ασυνέπεια λόγων και έργων της.

Έτσι, μετά το ξεπούλημα  της Αγροτικής Τράπεζας, την επιβολή ειδικού φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών, την επιβολή Φ.Π.Α. 23 % σε γεωργικά εφόδια και υπηρεσίες και πολλά άλλα μέτρα, επιβάλλει τώρα την τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων από τους μικρομεσαίους αγρότες και τη φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει καν υπόψη ότι στις Ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις προσφέρεται εργασία από το σύνολο της οικογένειας.

Η πολιτική αυτή, βυθίζει ακόμη περισσότερο στη φτώχεια και στα χρέη τον Έλληνα αγρότη και επιτείνει ακόμη περισσότερο την κρίση και την ανεργία στη χώρα.

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, τίθεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της πατρίδας μας και καλεί τον Ελληνικό Λαό  για συστράτευση και συμπόρευση  το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν αλλότρια της χώρας και του λαού συμφέροντα, στον δρόμο της εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας, της  κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: