ΜΜΕ

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης σωτηρίας

«Το πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας» ήταν το θέμα της συζήτησης που διοργάνωσε στις 10/03/2014 η πολιτική κίνηση «Πράττω», με τους Ρ. Ρινάλντι και Ν. Μαριά να ομονοούν, αλλά και κάποιες φορές να διαφωνούν για τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης.

Για «μια μεγάλη λαϊκή μεταπολίτευση» έκανε λόγο το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Ρούντι Ρινάλντι, με ανατροπή, ειδικότερα, του πολιτικού σκηνικού, χωρίς, δηλαδή, επιστροφή στο 2008. Με συμμετοχή του λαού. Με νέο αξιακό προσανατολισμό. Η νέα αυτή μεταπολίτευση θα πρέπει να περιλαμβάνει, συνέχισε, την αλλαγή στο πολιτικό επίπεδο, μια κοινωνία μαχόμενη (που απλώς δεν θα κάνει αναθέσεις) και μια χώρα παραγωγική.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, που μίλησε εν συνεχεία, αφού κατέθεσε τη διαφωνία του με πολιτικές, οικονομικές απόψεις και συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε, παρ’ όλα αυτά, να βρεθούν σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο, αλλά και άλλων κομμάτων, καταθέτοντας παράλληλα τα αναγκαία, κατ’ αυτόν, συνθετικά της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτά είναι: Καταγγελία του Μνημονίου. Λογιστικός έλεγχος του χρέους. Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. ΑΟΖ. Εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος. Ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής. Και τιμωρία όσων καταπάτησαν Σύνταγμα και νόμους προωθώντας το Μνημόνιο.

Στο διάλογο που ακολούθησε, ο Ρ. Ρινάλντι -ο Ν. Μαριάς είχε αποχωρήσει λόγω των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων- υπογράμμισε τη σημασία της εμπλοκής του λαϊκού παράγοντα, θέμα που είναι σημαντικότερο και από τις διατυπωμένες θέσεις στο πρόγραμμα, όπως υποστήριξε.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Πράττω εν πρώτοις κατήγγειλε τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους -αντιγράφοντας, έτσι, τον τίτλο του βιβλίου τού, παρόντος, προέδρου του «Πράττω» Νίκου Κοτζιά-, ενώ αμέσως μετά ζήτησε «με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί το κίνημα σωτηρίας» με κυβερνητικό πρόγραμμα και βασικές αρχές: Να ανακοπεί η υφεσιακή πολιτική. Να μεταρρυθμιστεί το διεφθαρμένο σύστημα. Να υπάρξει νέο αναπτυξιακό μοντέλο». Ακόμη κατέθεσε αναλυτικό προγραμματικό σχέδιο είκοσι παρεμβάσεων. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της πολιτικής κίνησης Κώστας Καραχάλιος.

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: