Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου «Όχι στην χημική ’’λοβοτομή’’ της Μεσογείου»

pratto logo njΗ αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη απόφαση των Η.Π.Α. (δυστυχώς με την συνδρομή της Ρωσίας και της Κίνας), να διαχύσουν τα χημικά όπλα της Συρίας (κυρίως Σαρίν κ.λπ.), αφού πρώτα προχωρήσουν σε υδρόλυση αυτών, στην Μεσόγειο Θάλασσα μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Μάλτας, ανοιχτά της Κρήτης, αποτελεί μέγιστη περιβαλλοντική «βόμβα» στα θεμέλια της επιβαρυμένης, ήδη, Μεσογείου, που είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα κλειστά και σημαντικά οικοσυστήματα του πλανήτη.

Η απόφαση αυτή, να πληγεί ένα κλειστό, ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα, και όχι να επιλεγεί ο Ατλαντικός Ωκεανός, που επιστημονικά και ηθικά θα ήταν η βέλτιστη επιλογή, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να ληφθεί, εάν στην Ελλάδα δεν κυβερνούσε το σύστημα παρακμής και οι πολιτικές μνημονιακές «θεραπαινίδες» του πάλαι ποτέ δικομματικού προσωπικού εξουσίας, που έχουν εκχωρήσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, προκειμένου να περιφρουρήσουν τα προνόμιά τους, αλλά και μία θλιβερή ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, αφού η Μεσόγειος είναι ευρωπαϊκή θάλασσα.

Η υλοποίηση της απόφασης αυτής αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για την χώρα μας, αφού είναι βέβαιο ότι τα παράγωγα της υδρόλυσης, που θα διαχυθούν στην θάλασσα, λόγω των ρευμάτων, θα πλήξουν και τις ελληνικές ακτές, με απροσδιόριστες καταστροφικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και στην υγεία του ελληνικού λαού. Οι επιπτώσεις αυτές θα έχουν οπωσδήποτε και ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία, και ειδικότερα στον τουρισμό, που αποτελεί για την Ελλάδα, στην περίοδο της μνημονιακής κηδεμονίας και «αφαίμαξης», μία από τις ελάχιστες πηγές ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση όλων των πολιτών, των φορέων και, ιδίως, της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η θανατηφόρα προοπτική για την Μεσόγειο και τους λαούς της.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

 

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δελτίο τύπου «Όχι στην χημική ’’λοβοτομή’’ της Μεσογείου»

  1. Ειρωνία της τύχης που ξέσπασε σήμερα το θέμα του καταζητούμενου Γιάννη Καραγιαννίδη που φέρεται ότι πριν 15 χρόνια άδειασε στη θάλασσα ανοιχτά της Νότιας Κίνας περίπου μισό τόνο μολυσμένων σιτηρών και έκτοτε καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ…;;;

    Posted by K. Stylianea | 17 Ιανουαρίου, 2014, 7:18 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: