Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου, Συντριβή του φασισμού και ανατροπή του μνημονιακού «οδοστρωτήρα»

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης για την άσκηση των οφειλόμενων ποινικών διώξεων και την σύλληψη των υπευθύνων του νεοναζιστικού μορφώματος, που βαρύνονται με την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα μισθοφορικά τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής», καθώς και για άλλες σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, αποτελεί θετική εξέλιξη, έστω και αν υπήρξε σοβαρότατη καθυστέρηση και μεγάλη ανοχή έως σήμερα απέναντι στην νεοναζιστική ακροδεξιά.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει σε βάθος και να «βάλει βαθιά το μαχαίρι» σ’ αυτή την υπόθεση, με αυστηρό όμως και πλήρη σεβασμό στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Και γι’ αυτό, θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, χωρίς εκμετάλλευση του ζητήματος αυτού για μικροκομματικές σκοπιμότητες της μνημονιακής δικομματικής κυβέρνησης. Θα αποτελέσει ανεπίτρεπτη πολιτική «τυμβωρυχία», εάν όλη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά για λήψη ακόμα πιο επαχθών μέτρων σε βάρος του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Στηρίζουμε ενωτικά την μάχη ενάντια στον φασισμό, χωρίς όμως η συνδρομή μας αυτή να λάβει τον χαρακτήρα ενός οιονεί αντιφασιστικού «πλυντηρίου» του μνημονίου και του συστήματος παρακμής στην Ελλάδα, αφού, το μεν μνημόνιο αποτέλεσε το «λίπασμα» για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζιστικού μορφώματος, το δε σύστημα παρακμής, που κυβερνά σήμερα, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την άνοδο και ενίσχυση της «Χρυσής Αυγής».

Γι’ αυτό, το λαϊκό κίνημα και οι προοδευτικές δημοκρατικές πατριωτικές αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, έχοντας διττό στόχο: Την αποφασιστική συντριβή του φασισμού σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και την ανατροπή του μνημονιακού «οδοστρωτήρα».

                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: