Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου, Ημέρα μνήμης, αλλά και αγώνα

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Τριάντα εννέα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού βιώνει τις έντονα αρνητικές συνέπειες των «αναθυμιάσεων» του στρεβλού κλεπτοκρατικού συστήματος, που δόμησε η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και το δικομματικό πολιτικό σύστημα.

Η μνημονιακή κηδεμονία, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα και η σκληρή μονεταριστική οικονομική πολιτική, που ασκείται από τους δανειστές μέσω των εγχώριων μνημονιακών «θεραπαινίδων», έχει επιφέρει συντριπτικό χτύπημα και συρρίκνωση των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του λαού. Παράλληλα, η όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής, σε συνδυασμό με την άνοδο και την ενίσχυση φασιστικών φαινομένων στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, διαγράφουν το πλαίσιο μιας «μελαγχολικής» και περιορισμένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά, η Μεγαλόνησος, η μαρτυρική Κύπρος, όχι μόνο παραμένει διχοτομημένη, με παρουσία των ορδών του Αττίλα, που αποτελεί όνειδος για το Διεθνές Δίκαιο, αλλά μεθοδεύεται, εξαιτίας και της πρόσφατης οικονομικής επίθεσης των διεθνών κερδοσκόπων και της Ευρωπαϊκής ηγεσίας στην οικονομία του νησιού, η επαναφορά λύσεως στην βάση του ανθελληνικού και άθλιου Σχεδίου Ανάν.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά, την ημέρα αυτή το λαϊκό κίνημα τιμά και αποδίδει φόρο τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους, που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Παράλληλα όμως, πρέπει να αποτελέσει το σύμβολο του νέου αγώνα για την ανατροπή του κλεπτοκρατισμού και του μνημονιακού «Αρμαγεδδώνα».

                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: