Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου, «Αρχιεπιθεωρητά, ιδού η αποικία σας»

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Η επίσκεψη Σόιμπλε, δίκην «αρχιεπιθεωρητή της Γερμανικής Αυτοκρατορίας», στην Ελλάδα, που μετατρέπεται ραγδαίως σε Ευρωπαϊκή «αποικία χρέους», σύμφωνα με τα ευρύτερα συμφέροντα του Βερολίνου, αποτελεί πρόκληση, αφού ο κεντρικός στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των γερμανικών προεκλογικών σκοπιμοτήτων και της ανάγκης να εμφανισθεί ότι το σκληρό και «θανατηφόρο» οικονομικό σχέδιο «βοήθειας της Ελλάδος» βρίσκεται σε καλό δρόμο !!!

Είναι βέβαιο ότι οι εγχώριες πολιτικές «θεραπαινίδες» του συστήματος παρακμής, των διεθνών τοκογλύφων και των γερμανικών συμφερόντων θα υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο τον Γερμανό αρχι-υπουργό και θα παίξουν πολύ καλά τον ρόλο τους στην πολιτική «θεατρική παράσταση», προς υποστήριξη της κυρίας Μέρκελ.

Όμως, η επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα σήμερα θα μπορούσε να αποτελέσει τομή για την αναγνώριση των τεράστιων γερμανικών ευθυνών για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, με τετραετή συνεχιζόμενη ύφεση «πολεμικού τύπου» και την «βύθιση» της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες. Θα μπορούσε να αποτελέσει την τομή για την άμεση ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής «θανατηφόρας δόσης». Και, τέλος, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την επισημοποίηση, από την πλευρά της Ελλάδος, της άμεσης διεκδίκησης των αποζημιώσεων για τις τρομακτικές πολεμικές καταστροφές του ναζισμού στην χώρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιστροφή του κατοχικού δανείου, που ξεπερνούν τα 160 δις ευρώ.

Τα μηνύματα αυτά, τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα τα δώσει η μνημονιακή κυβέρνηση, μπορεί να τα αναδείξει το λαϊκό κίνημα και οι αντιμνημονιακές δημοκρατικές πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις, που οφείλουν, περισσότερο από ποτέ, να συγκροτήσουν άμεσα ένα ισχυρό αντιμνημονιακό δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο Σωτηρίας της Χώρας.

                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: