Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Ο αυταρχισμός και η καταπάτηση του Συντάγματος, αλλά και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, έχει φθάσει στο απόγειό του.

Καταδικάζουμε με έντονο τρόπο τον συνεχιζόμενο αυταρχικό κατήφορο της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος παρακμής, όπως αυτός πιστοποιείται από την αντισυνταγματική και παράνομη, πρωτοφανή απόφαση προληπτικής πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών, με επίταξη των προσωπικών τους υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων, αφού είναι προδήλως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, αλλά και στον Ν. 3536/2007, που προβλέπει την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών κ.λπ. σε περίοδο ειρήνης.

Καλούμε την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς που την στηρίζουν, έχοντας την απόλυτη ευθύνη για την «πυροδότηση» της κρίσης στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην ευαίσθητη και κρίσιμη χρονική περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αντί της επίδειξης του αδιέξοδου και επικίνδυνου «κρεσέντο αυταρχισμού», να αποσύρει άμεσα, τόσο τα Διατάγματα επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, όσο και τον Νόμο με τις αυταρχικές μνημονιακές αντιμεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας. Τονίζουμε, τέλος, την υποχρέωση της ΟΛΜΕ να επιδείξει την μέγιστη συνδικαλιστική υπευθυνότητα, εξαιτίας του υψηλού διακυβεύματος και του συνειδητού σχεδίου της τρικομματικής κυβέρνησης και του συστήματος παρακμής στην Ελλάδα, να συντρίψουν κάθε κοινωνική εστία αντίστασης, ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κοινωνική διαίρεση.

                                                            Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: