Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου Κυβερνητική οικονομική «τρομοκρατία»

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Ο αντιδημοκρατικός και αυταρχικός «κατήφορος» της τρικομματικής κυβέρνησης βρίσκεται στο απόγειό του, υποταγμένη πλήρως στις εντολές της Τρόϊκας και των καταστρεπτικών μνημονιακών ρυθμίσεων, που έχουν «βυθίσει» την ελληνική οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση.

Από τη μια πλευρά, δεν τολμά να μειώσει τον Φ.Π.Α. στον χώρο της εστίασης, την ώρα που όλες οι ανταγωνιστικές μας τουριστικά χώρες της Μεσογείου έχουν Φ.Π.Α. που αγγίζει το 1/3 του ποσοστού της χώρας μας και από την άλλη, παραχωρεί «αντί πινακίου φακής» τον εθνικό πλούτο της χώρας, όπως για παράδειγμα τον ΟΠΑΠ, σε «ημετέρους» της τοπικής οικονομικής ολιγαρχίας.

Περαιτέρω, λειτουργώντας ως «πειθήνιο όργανο» των ξένων «κηδεμόνων» – δανειστών, προχωρά σε ψήφιση κατάπτυστων ρυθμίσεων, σε νόμους – πολυνομοσχέδια, που κατατίθενται στη Βουλή πάντοτε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ακυρώνοντας και την στοιχειώδη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου.

Τελευταίο «κατόρθωμά» της είναι η κατάπτυστη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, με την οποία θεσμοθετείται η οικονομική «τρομοκρατία», που επιβάλλουν οι μνημονιακοί «γκαουλάιτερς» στους Έλληνες πολίτες, αφού προβλέπεται ότι: «το δημόσιο ακόμα και αν έχει χορηγήσει ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης, στην οποία ο οφειλέτης είναι συνεπής, μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, εφόσον η οφειλή δεν είναι εξασφαλισμένη. Για παράδειγμα μπορεί να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία και να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας».

Αναμφισβήτητα, πρόκειται περί «μνημείου» αυταρχισμού και τρομοκρατίας, την στιγμή που η ντόπια παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, αλλά και το πολυεθνικό κεφάλαιο δεν αγγίζεται και φοροδιαφεύγει με προκλητικό τρόπο.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτή την «εκτρωματική» και αντιδημοκρατική διάταξη.

                                                            Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: