Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου, «Όχι στην τριπλή κατοχή της Κύπρου»

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Η Γερμανία μαζί με το ΔΝΤ και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών μετέτρεψαν το βάθεμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας που προκάλεσε το PSI σε γεωπολιτική κρίση. Οι δυνάμεις αυτές κάνουν επίδειξη ισχύος στον ευρωπαϊκό νότο. θέλουν να ελέγξουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να την μετατρέψουν σε αποικία χρέους. Επιθυμούν άμεση πρόσβαση στον υποθαλάσσιο πλούτο της Μεγαλονήσου. Προωθούν επώδυνες λύσεις στο Κυπριακό. Ενώ με τα σχέδιά τους εξυπηρετούν τους μεγαλοτραπεζίτες του ευρωπαϊκού βορρά.

Η πρωτοφανής , ακόμα και για τα δεδομένα της σημερινής ΕΕ, απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο , συνιστά δηλητηριώδες καρφί στη καρδιά του Κυπριακού Ελληνισμού .Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δυναμίτη που θα διαλύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και την οικονομία της , αφού η προβλεπόμενη μαζική φυγή των καταθετών θα απαιτήσει πολλαπλά ποσά από αυτά που δανείζεται η Κύπρος .

Οι ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας και της τρικομματικής Ελληνικής κυβέρνησης για την αποδοχή αυτής της κατάπτυστης απόφασης είναι τεράστιες αφού εκτός της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που θα επιφέρει στην Κύπρο ,είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρή αρνητική επίδραση στα μείζονα εθνικά συμφέροντα.

Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση όλων των αντιμνημονιακών δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο , προκειμένου να αποτραπεί η θανάσιμη παγίδα της τριπλής κατοχής στην μαρτυρική Μεγαλόνησο (τουρκικός στρατός ,αγγλικές βάσεις και μνημόνιο ). Η «Κίνηση Ιδεών και Δράσης» καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της σε συνεχή αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια πορεία Σωτηρίας Ελλάδας και Κύπρου.

                                                             Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: