Αρθρογραφία Μελών

Παρεμβαίνουν» οι Τούρκοι πάλι στην Ελληνική Θράκη!

Του Γ. Παπαγιαννόπουλου από την στήλη Επί Τροχάδην της εφημ. Παρόν
Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα στο θέμα του νέου νόμου με τους ιμάμηδες στη δυτική Θράκη με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ να ισχυρίζεται πως η χώρα μας «παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης»!
Ο Μπόζνταγ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως « το ελληνικό Κοινοβούλιο με την απόφαση αυτή εκτός από τη συνθήκη της Λωζάνης παραβίασε και τα ανθρώπινα δικαιώματα , ποδοπάτησε τα βασικά δικαιώματα. Δυστυχώς η Ελλάδα κάνει αυτά.»
Ο τούρκος αντιπρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει και την Ε.Ε. και δήλωσε « στο σημείο αυτό θέλω να κατακρίνω και τη στάση της Ε.Ε. που πάντα μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως κλείνει τα μάτια στην απόφαση της Ελλάδας που δεν αναγνωρίζει το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της Ε.Ε.».
Ο Μπόζνταγ κάλεσε την Ελλάδα να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της για τους ιεροδιδασκαλους.. Υπενθυμίζω ότι, στο ζήτημα των λεγόμενων «μειονοτικών» σχολείων, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής- δηλαδή, το μακρύ χέρι της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη- θέλει να έχει τον αποκλειστικό λόγο..
Σε όλα αυτά, δυστυχώς πρέπει να προσθέσουμε την διαφαινόμενη πρόθεση των αφεντικών «των αγορών» και της ΕΕ. , που Θέλουν να τεμαχίσουν την χώρα σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Σε περιφέρειες με «ειδικό ενδιαφέρον» για επενδυτές, όπου θα δουλεύουν κυρίως μετανάστες. Ειδικά για την σχεδιαζόμενη ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική ζώνη) της Θράκης : τα πράγματα είναι πολλαπλώς Κρίσιμα λόγω της «ιδιαιτερότητας» της περιοχής (Γειτνίαση με την Τουρκία, πληθυσμός κατά το «ήμισυ Χριστιανικός» και κατά το «ήμισυ μουσουλμανικός», πολιτική της Τουρκίας σε άλλες αντίστοιχες περιοχές των Βαλκανίων: ήτοι προσπάθεια ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗΣ αν το επιτρέψουμε, της Θράκης). Πόσω μάλλον εάν επιβαρυνθεί και άλλο η περιοχή με εργαζόμενους στην ΕΟΖ μετανάστες και λαθρο-μετανάστες (οι τελευταίοι ως γνωστόν προέρχονται κατά πλειοψηφία από μουσουλμανικές χώρες…).
Γρηγορείτε!
e-mail: gpapagian@in.gr

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: