Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου για την επίταξη των απεργών στα ΜΜΜ και την κατάργηση των ΣΣΕ

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Ο αυταρχικός κατήφορος της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει τέλος, όπως πιστοποιείται και από την απαράδεκτη απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ καλύπτονται ακόμη από μονοετείς ΣΣΕ που υπέγραψαν πέρυσι την άνοιξη, αυτό δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνηση των νομοθετικών διαταγμάτων και, με πρόσχημα την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, διαγράφει ετσιθελικά το δικαίωμα για σύναψη ΣΣΕ, που είναι το μείζον σ’ αυτήν την υπόθεση.

«Πρώτο βιολί» της κυβέρνησης ο κ. Χατζηδάκης, ο υπερτιμημένος «υπερυπουργός», που έχει βάλει στόχο την βίαιη υποτίμηση των εισοδημάτων του κόσμου της εργασίας και, παρέα με τον κ. Στουρνάρα, διεκδικούν να αναδειχθούν οι «πρωταθλητές» στην αποδόμηση του πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων, δηλαδή της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στα «ιστορικά» επιτεύγματα του κ. Χατζηδάκη εγγράφεται η απλοϊκή (;) υλοποίηση (Μάιος του 2008) του «ενιαίου εισιτηρίου», πολιτική που υπονόμευσε συνολικά τα έσοδα των ΜΜΜ και συνετέλεσε στην μετατροπή της υποδειγματικής μέχρι τότε, λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, από πλεονασματική σε ελλειμματική επιχείρηση!!!

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο αγώνας για αξιοπρεπείς μισθούς και για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα είναι μακρύς και επίπονος και η πρώτιστη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενότητα στον κάθε εργασιακό χώρο και οι ευρύτερες συγκλίσεις και κοινωνικές συμμαχίες.

Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων, που αντιστέκονται στα Μνημόνια. Δεν θα επιτρέψουμε να χρεωθούν τις συνέπειες των δυσλειτουργιών και των «τερατογενέσεων», που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική.

Γιατί, δεν είναι η καταγγελία μιας αδιέξοδης και αντικοινωνικής πολιτικής η αιτία των προβλημάτων, αλλά η ορθώς καταγγελλόμενη μνημονιακή πολιτική.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: