Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου No1. Ίδρυση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ»

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω

Ίδρυση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012

Η ίδρυση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» (με Πρόεδρο τον Καθηγητή Νίκο Κοτζιά και συμμετοχή προσωπικοτήτων από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της Χώρας και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος) έχει στόχο την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος, ενός κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης.

Η Κίνηση μας στηρίζεται στη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη, την συμπόρευση διαφορετικών πολιτικών πολιτισμών σε μια μεγάλη σύγχρονη κοίτη της παράδοσης των μεγάλων αγώνων του λαού μας, των καλύτερων στιγμών των αγώνων του λαού μας, της σκέψης και των ιδεών της κεντροαριστεράς, των σοσιαλιστικών και ριζοσπαστικών κινημάτων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου.

Παλεύουμε για μια διαφορετική Ευρώπη. Μια Ευρώπη των εργαζομένων με επίκεντρο τον άνθρωπο, που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών του. Στηριζόμαστε στο διεθνισμό μας και πιστεύουμε στην Ευρώπη των Λαών, και όχι στην σημερινή λειτουργία της, αφού μετατρέπεται σε μια νέου τύπου «αυτοκρατορία». Αντί της ισότητας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της, προωθείται η διαβάθμιση δικαιωμάτων και δυνατοτήτων με πιο ακραία περίπτωση την Ελλάδα, αποικία χρέους. Η αλλαγή αυτή στηρίζεται σε ιδεολογήματα μιας Ολιγαρχίας που δεν θέλει και δεν μπορεί να παλέψει την κρίση.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έχει ανάγκη νέων θεσμών οργάνωσης της οικονομίας που να κάνουν την οικονομία της αποτελεσματική και να διασφαλίζεται η δημιουργική – αναβαθμισμένη παρουσία της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Πρώτιστο καθήκον είναι το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών, που αποτελούν το κεντρικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ελληνικού κοινωνικού-οικονομοπολιτικού σχηματισμού. Η Ολιγαρχία και η διαπλοκή είναι η πηγή των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα στη σημερινή κρίση.

Η κρίση στην Ελλάδα είναι ολική. Είναι πνευματική, πολιτιστική, ηθική, οικονομική, κοινωνική, διεθνούς θέσης, ανυπαρξίας ευρωπαϊκής πολιτικής, εν τέλει πολιτική. Ο έλεγχος της Ολιγαρχίας πάνω στις τράπεζες και στο πολιτικό σύστημα καθώς και η διασύνδεσή της με την τρόικα και τους δανειστές είναι η κύρια αιτία που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανασάνει. Η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας είναι τα δύο κεντρικά άμεσα πεδία μάχης γύρω από τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα.

Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και διακυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις καθορίζονται από τα καθήκοντα που έχουν να λύσουν και αυτό σήμερα είναι: Σωτηρία της Πατρίδας. Σωτηρία του λαού. Σωτηρία του μέλλοντος των νέων γενιών. Σωτηρία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Σωτηρία της Δημοκρατίας. Προώθηση καινούργιων θεσμών. Αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Διασφάλιση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων των Ελλήνων. Η χώρα έχει ανάγκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινού προγράμματος και στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει δημιουργικά, τολμηρά, με το λαό.

Εκφράζουμε και υποστηρίζουμε τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι υπεύθυνοι που διαχρονικά άσκησαν και διαχειρίστηκαν κυβερνητική, πολιτική και διοικητική εξουσία, και ευθύνονται για την κατασπατάληση και την αρπαγή του δημοσίου χρήματος, όσο και εκείνοι που με την ψήφιση των μνημονίων και την υπογραφή των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων κατέλυσαν «αμετακλήτως και άνευ όρων» την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας αγγίζοντας την Εσχάτη Προδοσία.

Οι καταστάσεις απαιτούν την αποτροπή αδιέξοδων πολώσεων που προωθούν οι δυνάμεις του Κόμματος του Μνημονίου. Κτύπημα σε ό,τι φασιστικό και στον αυταρχισμό. Μέτωπο ενάντια σε κάθε οργάνωση που προωθεί τέτοιες πολιτικές. Σύνδεση του πατριωτικού και δημοκρατικού καθήκοντος και συμβολή στην διαμόρφωση ενός μεγάλου παλλαϊκού πατριωτικού, δημοκρατικού, κοινωνικού μετώπου.

                                                             Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: