Αρθρογραφία Μελών

Ανοικτή επιστολή προς τους Έλληνες Δικαστές

Tου Δημήτρη Ματσικούδη
Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Erasmus του Rotterdam ο Ελληνικός λαός είναι σήμερα ο δυστυχέστερος της Ε.Ε. Ο δείκτης μέσης ευτυχίας των Ελλήνων δείχνει κατακόρυφη πτώση από το 2008 και μετά.
Αυτή η δυστυχία των Ελλήνων ξεσηκώνει θύελα αντιδράσεων στους λαούς της Ε.Ε. που αντιλαμβάνονται το κίνδυνο η δυστυχία αυτή σύντομα να μεταδοθεί και στις χώρες τους. Χθες σε αναρίθμητες πόλεις της Ε.Ε. αλλά και των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, διαμαρτυρόμενοι πολίτες διατράνωναν την πίστη και την αγάπη τους στην πατρίδα μας με πλακάτ που έγραφαν «Είμαστε όλοι Έλληνες» ενώ πολλοί από αυτούς στην Ε.Ε. ζητούν από τις κατά τόπους πρεσβείες μας να τους παρασχεθεί η Ελληνική υπηκοότητα! Πολιτικοί αυτών των λαών καταγγέλουν τα προγράμματα λιτότητας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο κι εξοργίζονται με την υπονόμευση του πολιτεύματος της Δημοκρατίας από τις «αγορές» στο τόπο που την γέννησε. Δηλώνουν ντροπή και αποτροπιασμό για τα μαρτύρια στα οποία υποβάλει το λαό μας η τρόικα.
Βέβαια για τις νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ε.Ε., πέρα βρέχει. Ο κυνικός Σόιμπλε μιλάει για βαρέλι δίχως πάτο όπου ρίχνει τα λεφτά των φορολογουμένων του, ενώ η δική μας ζωή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μέσα σ΄αυτό το βαρέλι, που μας εγκλώβισαν επίορκοι πολιτικοί. Βαρέλι με αλλεπάλληλους πάτους που ο τελευταίος είναι τα καζάνια της Κολάσεως.
Ο πιο πρόσφατος πάτος που πιάσαμε ήταν εκείνος με τα 325 εκατομμύρια, τα οποία εντελώς ξαδιάντροπα τ’ άφησαν, η τρόικα και η κυβέρνηση του εγκάθετου τραπεζίτη πρωθυπουργού, ως υπόλοιπο του προυπολογισμού που δεν μπορούσε δήθεν να καλυφθεί. Λίγες μέρες αργότερα η θεατρική παράσταση αυτών των 325 εκατομμυρίιων έκλεισε με οριζόντια περικοπή επικουρικών και κύριων συντάξεων. Στόχος; Το σμπαράλιασμα της αξιοπρέπειας και της όποιας αντίστασης των λίγων, έστω, κοινωνικά ευαίσθητων πολιτικών μας  αλλά κυρίως το ηθικό των υπηκόων του προτεκτοράτου τους..
Η συνεχής, απόλυτη ταπείνωσή μας: Βάζουν ένα Έλληνα Συνταγματολόγο, Υπουργό των Οικονομικών, τον κ. Ευ.Βενιζέλο, να παραβιάζει το Σύνταγμά μας κλέβοντας για λογαριασμό των δανειστών τις συντάξεις των απομάχων της ζωής! Μέλος και επίδοξο αρχηγό του σοσιαλιστικού κόμματος που στην προμετωπίδα του είχε τον σεβασμό προς τα «περήφανα γηρατειά».
Η τρόικα, ο Σόιμπλε και οι βόρειοι σύμμαχοί τους, κάνουν την δουλειά τους. Κανένας τοκογλύφος δεν νοιάζεται για τις ζημίες που θα προκαλέσουν οι μέθοδοί του για να εισπράξει τα αισχρά κέρδη του. Η ελληνική όμως και η διεθνής νομοθεσία προστατεύουν τους δανειολήπτες από δόλιες συναλλαγές. Αρκεί ο δανειολήπτης που θα στριμωχθεί από απάνθρωπες πιέσεις και εκβιαστικά διλημματα, που του βάζει ο δανειστής,  να έχει το θάρρος να προσφύγει για προστασία στην Δικαιοσύνη αντί να πηδήξει από το παράθυρο, βάζοντας τέλος στα μαρτύριά του.
Εδώ ακριβώς είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός! Να προσφύγει σε ποιά Δικαιοσύνη; Την Δικαιοσύνη των παραδικαστικών κυκλωμάτων, των απροκάλυπτων κομματικών εγκαθέτων, αυτή που έστειλε τον Χριστοφοράκο της  SIEMENS στην ασυλία της Γερμανίας, ή αυτή που δεν λέει να αποφανθεί για την κατατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο, μετά την προσφυγή που έκαναν εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι επιστημονικοί φορείς στο ΣτΕ; Τώρα δε, με τη υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο Αγγλικό δίκαιο το οποίο είναι αναφανδόν υπέρ των πιστωτών, η έννοια της Δικαιοσύνης και στον διεθνή χώρο πάει περίπατο για την χώρα μας.
Όμως η ευθύνη των Ελλήνων δικαστών είναι τεράστια. Από αυτούς εξαρτάται πλέον όχι μόνο το μέλλον της Πατρίδας τους αλλά και το μέλλον της ίδιας της Ε.Ε. Είναι καιρός, με μια τους κίνηση, να διορθώσουν την ζημία που έχει προκαλέσει στο τόπο η παραβίαση του Συντάγματος με τις δανειακές συμβάσεις. Να εκδώσουν την ορθή απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το πρώτο Μνημόνιο. Θα τους το αναγνωρίσει όλη η δημοκρατική  Ευρώπη ο δε Ελληνικός λαός θα τους κρίνει με επιείκεια για τους μέχρι τώρα συμβιβασμούς τους με την εκτελεστική εξουσία.
Είναι μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει σεισμό στην δημοκρατική Ε.Ε. Όλοι, θέλουν δεν θέλουν, θα συνταχθούν με την ανάγκη να αποκατασταθεί στην Ελλάδα η Δημοκρατία η δε χώρα να εκπροσωπείται, στις διαπαραγματεύσεις με την τρόικα, από εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση με νωπή, επικαιροποιημένη εντολή. Το ευρωπαικό κοινοβούλιο θα καλέσει την τρόικα σε απολογία για την παραβίαση του Συντάγματος μιας χώρας της Ε.Ε. όπου οι δημοκρατικοί ευρωβουλευτές την περιμένουν για να την ελέγξουν για το φονικό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει στις χώρες του Νότου.
Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι μόνο δυστυχείς. Κυρίως ζουν με τον φόβο του αύριο, με κλονισμένη την πίστη τους στο πολίτευμα και σε κάθε είδους θεσμικούς ταγούς. Πολιτικούς, πολιτειακούς, ακαδημαικούς οι οποίοι είτε τον έχουν προδώσει, όπως οι δύο τελευταίοι γόνοι της Οικογενειοκρατίας, ο ένας με την απραξία του ο δε άλλος με την ανεπάρκεια και την εθελοδουλία του,  ή ζουν στον κόσμο τους, όπως οι πνευματικοί ταγοί του ακαδημαικού χώρου, με ελάχιστες δυστυχώς εξαιρέσεις.
Από την επονείδιστη συντεχνία των 199, που προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμιά της, όσο μπορεί, αδιαφορώντας για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους και της οικονομίας, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που, με την παραίτησή του, θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές και να ανατρέψει έτσι όλο αυτό το φαύλο δικομματικό πολιτικό σύστημα που συνεργεί στην καταστροφή της χώρας, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε, με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του, είναι μια αλα κάρτ ευαισθησία σε προσωπικούς προπηλακισμούς και σε προβοκατόρικες δηλώσεις του Σόιμπλε.
Έτσι η μόνη πολιτική ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα του τόπου είναι μια γενναία απόφαση του ΣτΕ η οποία να αποκαθιστά την Συνταγματική τάξη.
Στο χέρι σας, σεβαστοί κύριοι δικαστές, είναι να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη μας στην Δικαιοσύνη και στο πολίτευμα, πράγμα απαραίτητο για τη έξοδο από την κρίση και την αυριανή ευημερία της πατρίδας.
Θα γλυτώσετε τον τόπο από ολέθριες εξεγέρσεις του βασανιζόμενου λαού, ο οποίος τελικά θα επιβάλει, ενδεχομένως με φωτιά κι αίμα, αυτό που εσείς μπορείτε να επιβάλετε ειρηνικά με μια ορθή απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα των δανειακών συμβάσεών  με τους δανειστές μας. Τολμήστε!
                                                           Κηφισιά 22/02/2012
Σχόλιο αρθρογράφου: Το άρθρο αυτό το έστειλα στον Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Πικραμμένο. Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να περιμένω την οποιαδήποτε θετική αντίδραση από τον ίδιο, όταν σε ανταπόδωση της «εξυπηρέτησης» των δανειστών μας ανέλαβε, σε λίγο καιρό, την πρωθυπουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που διεξήγαγε τις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου 2012. Δικαστές όμως κατωτέρου βαθμού, μετά την περοκοπή των αποδοχών τους από την τρόικα, βγήκαν και παραδέχθηκαν τα όσα διαλαμβάνονται στο άρθρο. Κρίμα! Αν είχαν συνειδητοποιήσει νωρίτερα αυτά που τους έλεγα ίσως ζούσαν, τώρα, αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: