Αρθρογραφία Μελών

Ήρθαν για να μας επισκευάσουν κι αυτοί μας ξεχαρβάλωσαν

pratto logo njTου Δημήτρη Ματσικούδη

..κατά πως θα λεγε κι ο ποιητής Χριστιανόπουλος. Τέτοια απρόκλητη, καταστροφική επιδρομή εναντίον ενός ειρηνικού, φιλήσυχου λαού, σε καιρό ειρήνης δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία! Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια η τρόικα των τοκογλύφων (αμαρτία επίσημα εξομολογημένη και μέσα στην Γερμανική Βουλή) τραπεζών ΔΝΤ, ΕΚΤ και φιλικών, εταίρων υποτίθεται, κρατών της Ε.Ε. κατάφερε όχι μόνο να μην λειτουργεί τίποτε στην χώρα μας αλλά ξεχαρβαλώνοντας θεσμούς, ΔΔ, κοινωνικό κράτος και το ηθικό ενός ολόκληρου λαού να υπονομεύσει το μέλλον του. Με την αθρόα μετανάστευση των πιο ταλαντούχων νέων μας και τα ολέθρια πρόσφατα μέτρα εναντίον της οικογένειας ο λαός μας υφίσταται μια αργή γενοκτονία η οποία σε λίγα χρόνια, εξ αιτίας και της ανεξέλεγκτης εισροής παράνομων μεταναστών, οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας.

Παραζαλισμένοι από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της  τρόικα, μοιραίοι κι άβουλοι, αναζητούμε ηγεσία που θα μας οδηγήσει έξω από την παράνοια των δανειστών.

Έτσι, οι πιο ψύχραιμοι πήραμε από το γιακά, στις τελευταίες εκλογές, ένα κόμμα του 4,5%, με αξιοπρεπή στάση  απέναντι στους επιδρομείς και κυρίως με κοινωνική ευαισθησία και το ανεβάσαμε στο 27%. Άλλοι, λιγότερο ψύχραιμοι αναδείξαμε από το πουθενά κόμματα με πατριωτική (ΑΝΕΛ) ή/και εκδικητική στάση (Χ.Α.) με το τελευταίο να απειλεί την Δημοκρατία κι όχι μόνο, στον τόπο μας.  Τελικά, χάρις στον εκτρωματικό νομό Σκανδαλίδη – Παυλόπουλου καταντήσαμε να μας κυβερνούν αυτοί που όχι μόνο δεν φύλαξαν Θερμοπύλες αλλά τις άνοιξαν, καλωσόρισαν τον εχθρό και συνεργάσθηκαν μαζί του.

Όμως τελικά αυτοί μας ανοίγουν το λάκκο κι εμείς..χτενιζόμαστε! Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι για όλα αυτά είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι..

Το 2009 θα δεχθώ πως, οι πιο πολλοί, δεν καταλάβαμε ότι μας έλεγαν ψέματα.  Βγάλαμε τον αραχτό της Ραφήνας και βάλαμε στη θέση του τον ανελλήνιστο του Καστρίου. Ο οποίος έφυγε αφού κουρέλιασε το Σύνταγμά και βύθισε την χώρα μας στην ανυποληψία και την φτώχεια, αφήνοντας πίσω τον λεξιλάγνο εμπνευστή του χαρατσιού της ΔΕΗ, για τον οποίο θαρρείς ότι έγραφε πριν 2.500 χρόνια ο Ευριπίδης: ¨Πιστεύω λοιπόν πως ένας αχρείος. που τυχαίνει να διαθέτει το χάρισμα της ευγλωττίας, πρέπει τη βαρύτατη ποινή να πληρώνει. Με την αλαζονεία της γλώσσας του ότι τάχα το άδικο μπορεί να σκεπάζει επιτήδεια, τολμά κάθε μορφή πανουργίας. Τελικά όμως δεν είναι. και τόσο σοφός!» (ΜΗΔΕΙΑ). Εμείς όμως αντί να τον στείλουμε στο σπίτι του, με την αποχή μας από τις κάλπες, τον βάλαμε συγκυβερνήτη του ¨άντρα του πολλά βαρύ¨, που νομίζει ότι μπορεί να το παίζει αζημίως για το πολίτευμα ¨μάγκας¨ μέσα στο κοινοβούλιο. Επειδή πιστεύει ότι η έλλειψη πολιτικής παρρησίας που επέδειξε υπογράφοντας τις επαίσχυντες επιστολές προς τους δανειστές και η αθέτηση των 18 προεκλογικών του «δεσμέυσεων» μπορούν να αναιρεθούν με ¨μαγκιές¨ εναντίον της Αριστεράς. Δικές του και του γκαιμπελίσκου εκπρόσωπου τύπου που μας επαναλαμβάνει ο ολίγιστος, κάθε φορά που μιλάει σε κάποιο ΜΜΕ, φληναφήματα περί του λόμπι της δραχμής, ή του φερόμενου ως συντάκτη του Μνημονίου Ι, εγκάθετου Υπουργού των Οικονομικών που δηλώνει με έμφαση, ότι είναι ¨πατριωτικό καθήκον να λεηλατηθούν και τα λίγα εναπομείναντα από το PSI αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων!

Κι ενώ αυτοί καταστρέφουν εμείς κλεινόμαστε στο καβούκι μας αφήνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της ολέθριας διακυβέρνησης του τόπου σε ολιγάριθμες ομάδες άμεσα θιγόμενων συμπολιτών μας οι αντιδράσεις των οποίων, έτσι που προκύπτουν ασυντόνιστες και παρορμητικές από την απελπισία, προκαλούν μέχρι και αγανάκτηση στην κοινωνία, όπως αυτή με τα σκουπίδια στο ΑΠΘ, αντί να συμβάλουν στον κύριο στόχο της ανατροπής. Η δε εκ των υστέρων σπέκουλα των αριστερών κομμάτων επιτείνει την  αμφιβολία για την ικανότητά τους να κυβερνήσουν!

Αναρωτιέμαι πόσο καιρός πρέπει να περάσει για να συνειδητοποιήσουμε, κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικές τάξεις, την ανάγκη μιας συντονισμένης Ενωτικής προσπάθειας προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του. Πότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η ανατροπή μιας κατάστασης που μεθοδεύτηκε τόσες δεκαετίες από την ολιγαρχία περνάει μέσα από την συλλογικότητα. Η οποία για να επιτευχθεί πρέπει να ξεπεράσουμε επαγγελματικά αυτιστικά σύνδρομα, σκεπτικισμούς, φιλαυτία, ατομικισμούς, όλους αυτούς τους εγκάθετους, ανάμεσά μας, Εφιάλτες του καπιταλισμού στην μάχη του εναντίον της Δημοκρατίας.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα από τον δικό μου επαγγελματικό χώρο: Οι διπλωματούχοι μηχανικοί στην χώρα μας ξεπερνούμε, πλέον, τις 200.000. Από αυτούς ζούμε στο λεκανοπέδιο πάνω από 100.000. Σε πρόσφατη διαδήλωση – πορεία εναντίον των μέτρων λιτότητας, πίσω από το πανό με τα αιτήματα του ασφαλιστικού μας ταμείου ΤΣΜΕΔΕ διαδηλώναμε γύρω στα 50 άτομα. Ακριβώς πίσω από εμάς ερχόταν το σωματείο για την ¨Αποκατάσταση των Θραυσμένων Υαλοπινάκων¨ με διπλάσιο αριθμό διαδηλωτών!

Είχα επισκεφθεί την Πολωνία, για επαγγελματικούς λόγους, πριν 15 χρόνια. Ήταν πρόσφατος ο απογαλακτισμός της χώρας αυτής από το κομμουνιστικό καθεστώς. Στα διάφορα εργοστάσια που χρειάστηκε να επισκεφθώ διαπίστωσα πως οι θέσεις εργασίας τεχνητών, τορναδόρων, εφαρμοστών, απλών Ηλεκτρολόγων και υδραυλικών καλύπτονταν από Διπλωματούχους Μηχανικούς! Εδώ οι περισσότεροι συνάδελφοι Δίπλ. Μηχανικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι πάμε προς τα εκεί. Ήδη μηχανικοί με λαμπρές σπουδές και σημαντική εμπειρία μετατρέπονται σε κλητήρες για να μεταφέρουν πιστοποιητικά στις πολεοδομίες τα οποία θα μπορούσαν να συντάξουν απλοί εργοδηγοί..

Κλείνοντας, σας προσκαλώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ στο www.pratto.gr και να διαβάσετε την ιδρυτική της διακήρυξη. Το όνομα της κίνησης σηματοδοτεί και τον σκοπό για τον οποίο  ιδρύθηκε: Φθάνουν πια τα λόγια πάμε σε ένα κίνημα για την Ανατροπή!

Fb: Κίνηση Ιδεών και Δράσης Πράττω  Twitter: https://twitter.com/kinisipratto

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: